Blog

Fleetwood Team

“Interesse voor ergonomie zit stevig in de lift”

Nieuwe medewerker Pieter-Jan Beauprez

Al bijna twee maanden versterkt Pieter-Jan Beauprez de rangen van Fleetwood. Met veertien jaar ervaring in de interieursector is hij de geknipte persoon om de producten van Fleetwood bij schrijnwerkerijen en andere industriële bedrijven te presenteren. De eerste weken richtte hij zich hoofdzakelijk op West-Vlaanderen. De komende maanden breidt zijn actieradius stapsgewijs uit. De eerste reacties zijn alvast uiterst positief. Pieter-Jan Beauprez: “Je voelt dat de meeste bedrijfsleiders met grote interesse luisteren naar ons verhaal van ergonomie. Er is op dat vlak een enorme mentaliteitswijziging aan de gang.”

De samenwerking met zaakvoerder Klaas Lecluyse loopt gesmeerd. Pieter-Jan Beauprez: “Ik ben vaak de eerste contactpersoon voor potentieel nieuwe klanten. Ik licht onze mogelijke oplossingen toe en leg uit welke meerwaarde deze betekenen voor hun bedrijf. Vooral onze vacuüm hef- en tiloplossingen krijgen veel interesse wanneer je ergens spontaan aanklopt.”

Technisch voorstel

Nadat de eerste interesse gewerkt is, werkt zaakvoerder Klaas Lecluyse een uitgebreid technisch voorstel uit én neemt de verdere adviesfunctie over. Ook bij de installatie blijft Klaas het rechtstreekse aanspreekpunt. “Het spreekt voor zich dat de expertise van Klaas op dit moment nog veel uitgebreider is. Aangezien ik het eerste contact verzorg voor vele nieuwe klanten, krijgt hij meer tijd om klanten diepgaand te adviseren en verder op te volgen.”

Aandacht voor ergonomie

De aandacht voor ergonomie stijgt in de bedrijfswereld. Pieter-Jan Beauprez: “Bedrijfsleiders leveren steeds meer inspanningen om de rug van hun medewerkers te sparen, zodat ze langer gezond aan de slag kunnen blijven. Daarnaast is ergonomisch werken ook vaak efficiënter. Terwijl vroeger plaatmateriaal of andere zware objecten met twee of drie personen getild moest worden, kan het met onze vacuüm tilarm van Fezer door één persoon. Gelukkig maken we stilaan een inhaalbeweging in vergelijking met Nederland. Daar zijn tiloplossingen al veel meer ingeburgerd. Vaak is het zelfs door de wetgever verplicht.”

Nog meer nieuws van Fleetwood