Blog

Werkplaats-ergonomie

Wet tegen rugpijn op komst. Nu de subsidies nog.

Wordt België het eerste land ter wereld met een wet tegen rugpijn? Als het aan onze Belgische regering ligt wel. De regering bereidt een wet voor die het risico op spier- en rugletsels op het werk gelijkstelt met andere gezondheidsrisico’s, zoals de blootstelling aan kankerverwekkende stoffen.

Dit betekent dat het creëren van een ergonomische werkomgeving niet langer een vrijblijvend opdracht is voor de werkgever, maar een wettelijke verplichting.

Uiteraard juichen we dergelijke wetgeving toe. Het beschermen van je rug in interieurbedrijven en andere sectoren vormt de bestaansreden van Fleetwood. Ons aanbod aan kwalitatieve ergonomische werkmiddelen blijft maar groeien.

Gelukkig stellen we dagelijks vast dat steeds meer bedrijfsleiders de gezondheid van hun medewerkers vooropstellen, én ook investeren in ergonomisch werken. Ergonomisch werken betekent vaak ook efficiënter werken, zo kan je lezen in onze nieuwste cases.

De wetgeving is meer dan welkom, maar subsidies des te meer. Als de overheid écht werk wilt maken van een lange loopbaan gezond werken, dan vereist dit ook financiële steun voor onze Belgische bedrijven. Alleen zo kunnen ze de broodnodige investeringen dragen die nodig zijn om echte ergonomische werkplekken te creëren die de rug spaart.

En laten we zeker ook niet de scholen vergeten. Ook voor ergonomisch werken geldt ‘jong geleerd is oud gedaan’. Dat kan alleen als een school over de juiste hulpmiddelen beschikt. En daar geldt vaak nog het schoentje. Er zijn hiervoor te weinig centen beschikbaar in het onderwijs.

Zelf ook interesse in een ergonomische werkvloer?

Laat je alvast inspireren door de verschillende interieurbedrijven die de afgelopen maanden de stap naar ergonomisch werken met volle overtuiging hebben gezet. Ik kom met plezier persoonlijk je situatie bekijken en de mogelijkheden toelichten.

Nog meer nieuws van Fleetwood