Blog

Vacuümpers

“Vacuümzak geeft me alle creativiteit voor ronde en vlakke verlijming”

Jo Concept Interieur kocht de Presskit van Fleetwood aan

Jo Blauwblomme van Jo Concept Interieur uit Wielsbeke is bijzonder tevreden met de PRESSKIT van Fleetwood. “Aanvankelijk vroeg ik bij Klaas Lecluyse van Fleetwood informatie over de mogelijkheden van een vlakke pers”, vertelt hij. “Door mijn verhuis naar een nieuw bedrijfspand moest ik deze investeringsplannen even on hold zetten. Klaas vertelde me dan over de PRESSKIT als budgetvriendelijke vacuümpers. Toevallig had ik op dat moment een interieuropdracht met allerlei ronde vormen. Ik heb me de aankoop nog geen seconde beklaagd.”

Jo Concept Interieur kende de afgelopen jaren een stevige groei. Recent verhuisde dit bedrijf vanuit een werkatelier in de eigen tuin naar een eigen bedrijfspand. Er werd geïnvesteerd in een geautomatiseerde CNC-machine. Zaakvoerder Jo Blauwblomme staat in voor alle klantencontacten en het creatieve denkwerk, maar verricht ook nog alle werk in het atelier. Recent trad een tweede medewerker in dienst. Je kan bij Jo Concept Interieur terecht voor volledige interieurprojecten. Maatwerk en architecturale creativiteit staan steeds centraal, waarbij uiteraard ook geregeld ronde vormen aan te pas komen.

Vroeger met spanschroeven

“Vroeger moest ik ronde vormen creëren met mallen en spanschroeven”, zo licht zaakvoerder Jo Blauwblomme toe. “Dat kostte enorm veel tijd. Momenteel werk ik bijvoorbeeld aan een interieurproject voor een kapsalon. Ik moet heel wat laminaatvellen oplijmen, waarbij bijvoorbeeld de kapperstafel en de toog ronde vormen hebben. Deze klus klaarde ik perfect met de vacuümzak van de PRESSKIT.”

Flexibel en multifunctioneel

Aanvankelijk was Jo Blauwblomme niet op de hoogte van de mogelijkheden van een vacuümpers. “Zoals velen dacht ik aanvankelijk aan een vlakke pers om laminaat- en fineervellen op platen te verlijmen. Zo’n persinstallatie vergt uiteraard een hele investering. Het budgetvriendelijk alternatief dat Fleetwood voorstelde, kwam als geroepen. Vooral de flexibiliteit en de multifunctionaliteit van deze oplossing sprak me enorm aan. Je kan met de vacuümzak vrijwel alles verlijmen. De PRESSKIT voldoet voor mij aan alle verwachtingen. Als je kijkt welke creatieve resultaten ik uit een bescheiden budget haal, dan kan je alleen maar zeer tevreden zijn.”

Nog meer nieuws van Fleetwood