Blog

Fezer Hefsystemen Vacuümheftechniek Werkplaats-ergonomie

“Niet meer van deze tijd om te zeulen met zware massieve planken”

Trappen Parrein Bouden investeerde in een aangepaste versie van de Easy Lifter

In plaats te zeulen met zware massieve planken tillen de medewerkers van Trappen Parrein Bouden uit Ieper nu moeiteloos met de Easy Lifter van Fezer. Om ook deze zware lasten probleemloos te dragen, koos Fleetwood voor een aangepaste versie van dit vacuüm tilsysteem.

Trappen Parrein Bouden uit Ieper biedt een totaalservice voor massieve houten trappen. Gedelegeerd bestuurder Claude Maréchal: “Wij meten ter plaatse op en tekenen de perfecte trap uit volgens de wensen van de klant. Vervolgens starten we in ons werkatelier vanaf de massieve planken om de trap te maken. Als laatste stap plaatsen we de trap en werken we alles tot in de kleinste details af. Deze totaalservice bieden we aan in heel België.”

Zwaar tilwerk

Bij het maken van een trap komt nog heel wat ambachtelijk vakmanschap kijken. “Gelukkig kunnen we sinds enkele jaren ook beroep doen op onze drie CNC zaag- en freesmachines.” Het bleef evenwel bijzonder zwaar werk om de massieve planken op de machines te plaatsen. “Zelfs bij één van onze oudste en sterkste medewerkers begon het vele en zware tilwerk lichamelijk door te wegen. Gelukkig kwamen we via mond-aan-mondreclame op de hoogte van de mogelijkheden van een vacuüm tilsysteem. Klaas Lecluyse van Fleetwood kwam ter plaatse kijken en beloofde dat hij voor een oplossing zou zorgen. We zijn dan gaan zelf gaan zien naar een schrijnwerkerij waar het tilsysteem al gebruikt werd. Na enkele ogenblikken waren we overtuigd.”

Aangepast voor zware massieve planken

De Easy Lifter van Fezer is dus niet alleen geschikt voor het tillen van plaatmateriaal. Mits de nodige aanpassingen kan het toestel ook dienen voor zwaardere massieve balken en planken. Klaas Lecluyse van Fleetwood vertelt: “Voor Trappen Parrein Bouden adviseerde ik een aangepaste tilmodule met een capaciteit tot 180 kilogram. Daarnaast kozen we voor een kortere armlengte. De zuigers staan verder uit elkaar zodat ze voldoende grip hebben op de balken en planken van maar liefst 6 meter lang.” Als het ooit nodig zou zijn, is het tilsysteem opnieuw aanpasbaar voor breder plaatmateriaal. “De paal staat strategisch opgesteld tussen 2 CNC-machines zodat één tilsysteem perfect deze 2 machines kan bedienen. Aangezien we over drie CNC-machines beschikken komt er nog een tweede Easy Lifter.”

Meteen gesmaakt

De installatie verliep bijzonder vlot. “Na enkele uurtjes waren de paal en het tilsysteem gemonteerd. We konden vrijwel direct aan de slag, veel opleiding is niet nodig om het toestel correct te gebruiken.” De investering werd meteen gesmaakt. “Terwijl het vroeger hard labeur was aan de CNC-machines verloopt het tillen nu moeiteloos. Eigenlijk was de oude werkwijze echt niet meer van deze tijd. We zijn bijzonder tevreden dat we dankzij Fleetwood de stap konden zetten naar meer ergonomie en een bescherming van onze medewerkers.”

www.parreinbouden.be

Nog meer nieuws van Fleetwood