Blog

Osama Vlak verlijmen Vlakke pers

Osama: Dé specialist in vlak verlijmen

Met het Italiaanse Osama haalde Fleetwood dé wereldwijde specialist in huis voor vlak verlijmen van platen en panelen. Wie regelmatig talrijke vlakke platen in hout of kunststof moet verlijmen, bespaart met een inlijmmachine of lijmwals van Osama veel tijd en lijm. De lijmdosering is telkens perfect. Met een machine van Osama verloopt het verlijmen niet alleen sneller en feilloos. Je bespaart er talrijke manuele handelingen mee, wat de ergonomie op de werkvloer bevordert. Het opbrengen van de lijm en het inrollen verloopt niet langer met de hand. In één doorgang lijmt de machine de plaat onderaan en bovenaan in. Je medewerkers moeten de zware platen niet langer manueel kantelen.

De inlijmmachines van Osama zijn al sterk ingeburgerd in de houtverwerkende sector. In deze gevallen gaat het over koude verlijming. De interieurbouw past deze techniek veelvuldig toe voor het verlijmen van fineer of laminaat op een houten plaat. Ook de afwerkingslaag in hoogglans wordt hoogstaand verlijmd met de lijmwals. 

Kunststofsector

Naast de houtwerkende industrie biedt Osama voor de kunststofsector doeltreffende oplossingen met warme lijmen in polyurethaan. Zelfs het verlijmen van een dunne aluminiumvel – bijvoorbeeld voor isolatiepanelen – behoort bij hot melt tot de talrijke mogelijkheden. 

Mogelijkheden

De lijmwalsen van Osama zijn verkrijgbaar voor het verlijmen van verschillende breedtes, variërend van vanaf 250 tot 1600 millimeter. Ook kleinere toestellen voor het vlak verlijmen van massief hout zijn mogelijk. De persen bestaat uit twee of vier walsen. Er kan dus verlijmd worden op massief hout, MDF of spaanplaat, maar ook op allerlei composietmaterialen, gipsplaten,…. 

Totaaloplossingen

Osama garandeert bij het vlak verlijmen steeds een totaaloplossing van A tot Z. Een wasinstallatie zorgt na het lijmen automatisch voor de nodige cleaning van het toestel. Ook het mixen van de lijmen bij tweecomponentenlijmen behoort tot de mogelijkheden. Osama ontwikkelde de afgelopen vijftig jaar in eigen huis alle vereiste componenten en bijhorende functies voor het vlak verlijmen: borstelmachines, walsen, sandwichtafels, lijmmixers, cleaning, rollenbanen,… 

Ook het verlijmen van rollen melamine in plaats van vellen is met de verlijmmachine met automatische snijfunctie perfect mogelijk. Innovatie staat bij Osama steeds centraal.

Productlijn op maat

Afhankelijk van je specifieke wensen stellen we een complete productielijn samen. Combinaties met vacuüm heftoestellen of rollenbanen zijn perfect mogelijk. Voor elke situatie werken we op maat een oplossing uit. Zo kan je op Fleetwood rekenen voor het ontwerp en de installatie van volledig geautomatiseerde lijmstraten. Contacteer ons met al je vragen.  

Download hier de brochure van Osama.

Nog meer nieuws van Fleetwood

  • All
  • Fleetwood Team