Blog

Fezer Hefsystemen Vacuümheftechniek Werkplaats-ergonomie

“Zowel vlakke als gebogen vormen persen”

Revolutie in Interieurdesign: Clairhout Interieur omarmt de toekomst met de Columbus Vacuümpers

De wereld van interieurdesign evolueert voortdurend en nieuwe technologieën spelen een cruciale rol bij het verleggen van grenzen. Clairhout Interieur, gevestigd in Menen, heeft de sprong gewaagd en hun designproces getransformeerd met de aanschaf van de innovatieve vacuümpers met verticaal openingssysteem van Columbus. In een tijd waarin ronde en gebogen vormen de trend zijn, heeft deze investering hun mogelijkheden uitgebreid.

“Het begint allemaal bij het omarmen van nieuwe ideeën en technologieën,” zegt Tom Clairhout, de drijvende kracht achter Clairhout Interieur. De passie voor maatwerkinterieurs heeft het bedrijf doen besluiten om voorop te lopen in de sector. En dat blijkt duidelijk uit hun recente aankoop van de Columbus vacuümpers met verticaal openingssysteem.

Bij hedendaagse interieuropdrachten is er een opvallende verschuiving naar organische vormen. “Ronde en gebogen vormen zijn niet langer alleen een randgeval,” zegt Clairhout. “We zien deze elementen steeds vaker terugkomen in designs, en dat vormde een uitdaging voor ons vakmanschap.” Voorheen waren complexe vormen een tijdrovende aangelegenheid. Het vereiste het gebruik van mallen en contramallen, en elk detail moest handmatig worden aangespannen. De resulterende kwaliteit was niet altijd consistent en de investering in tijd was enorm.

De komst van de vacuümpers met verticaal openingssysteem van Columbus veranderde alles. “Met slechts één mal en een simpele druk op de knop hebben we nu volledige controle over het persproces,” merkt Clairhout op. Het toestel is ontworpen met een verbluffende flexibiliteit. Of het nu gaat om vlakke oppervlakken of complexe rondingen, de pers levert moeiteloos precisie en consistentie. Wat ooit een tijdrovende handeling was, gebeurt nu automatisch en met perfectie.

“De beslissing om voor Columbus te kiezen was gebaseerd op veel factoren,” zegt Clairhout. “In eerste instantie waren we op zoek naar een vlakke pers, maar toen ik de mogelijkheden van de Columbus vacuümpers zag bij mijn concullega en buurman Coysman, veranderde mijn perspectief volledig.” Naast het vermogen om zowel vlakke als gebogen vormen te creëren, was de prijs ook een doorslaggevende factor. De aanschafkosten van deze innovatieve technologie waren lager dan die van een traditionele vlakke pers, waardoor Clairhout Interieur een toekomstgerichte keuze maakte zonder compromissen te sluiten.

Kort na de implementatie van de Columbus vacuümpers, zijn de resultaten al duidelijk zichtbaar. “We zijn enthousiast over onze investering en hebben er al volop gebruik van gemaakt,” zegt Clairhout. “Binnenkort zal het gebruik waarschijnlijk dagelijks worden, gezien de mogelijkheden die dit apparaat biedt.” Het vermogen om met één druk op de knop complexe vormen te vervaardigen, heeft niet alleen de productiesnelheid verhoogd, maar ook de deur geopend naar nieuwe creatieve horizonten.

Nog meer nieuws van Fleetwood