Blog

R. Beck Werkplaats-ergonomie Werktafel

“Bijbel voor ergonomisch werken in een productieatelier”

Fleetwood | Catalogus ergonomisch werken | R.Beck
Ter ondersteuning van de succesvolle inspanningen van Fleetwood om het ergonomisch werken in productieateliers te optimaliseren, vertaalde R.Beck zijn volledige catalogus naar het Nederlands. “Deze catalogus biedt met foto’s en voorbeelden niet alleen een helder overzicht van de talrijke ergonomische oplossingen van R.Beck”, zo vertelt Klaas Lecluyse. “Dit boek behandelt ergonomie op de werkvloer in al z’n facetten. Je haalt er talrijke tips en ideeën uit om de ergonomie in je productieatelier te verbeteren.”

De Duitse fabrikant R.Beck specialiseert zich al meer dan 30 jaar in ergonomisch werken in productieomgevingen. Het bedrijf vertrekt vanuit een heldere visie. Ergonomie op de werkvloer en efficiënt werken versterken elkaar en vormen zo de beste bondgenoten.

Op alle niveaus ijvert het bedrijf voor een hoger bewustzijn voor het belang van ergonomisch werken. Meer en meer wordt ergonomie op de werkvloer een onderscheidend element om nieuwe talenten en werkkrachten aan te trekken. Uitval door rugproblemen of andere medische klachten vormt een enorme verliespost.

Kern van ons verhaal

Klaas Lecluyse: “Vanuit Fleetwood delen wij de visie van R.Beck op ergonomisch werken. We zijn dan ook bijzonder fier dat R.Beck voor ons de grote inspanning leverde om de volledige catalogus te vertalen naar het Nederlands. Vroeger werden de innovatieve oplossingen van R.Beck in België eerder als nevenproduct verkocht door machineleveranciers. Hierdoor bleven de mogelijkheden en voordelen onderbelicht. Bij Fleetwood vormt ergonomisch werken de kern van ons verhaal, waardoor we op dat vlak echt het verschil kunnen maken.”

Enorme interesse

Fleetwood voelt een enorme interesse bij de bedrijven. “Momenteel zetten wij de schijnwerpers op de ergonomische voordelen en efficiëntiewinsten van de in hoogte verstelbare en mobiele werktafels van R.Beck. De reacties zijn unaniem enthousiast, zeker als zaakvoerders op een vakbeurs de mogelijkheden met eigen ogen ontdekken.”

Het gamma werktafels varieert van kleinere modellen die tot 300 kilogram kunnen dragen tot grote werktafels die probleemloos gaan tot 2.000 kilogram. “Omdat je de werktafel eenvoudig kan laten zakken en verhogen, moet je zware objecten minder manueel kantelen of op de werktafel kruipen om bovenaan het object te werken. Elke medewerker werkt comfortabel op de voor hem ideale hoogte. Voor de montage van bijvoorbeeld een kast bewijst een in hoogte verstelbare werktafel meteen zijn nut. We hebben zelfs opties waarmee je de werktafel kan kantelen om langs alle kanten ergonomisch en vlot aan de kast te werken.”

Wil je een catalogus ontvangen? Download hier.

Nog meer nieuws van Fleetwood

  • All
  • Fleetwood Team