Blog

Columbus Perstechnologie

“Levering binnen de week dankzij grote stock”

Op bedrijfsbezoek naar perspionier Columbus in het Oostenrijkse Linz

Fleetwood behoort tot het selecte gezelschap van officiële verdelers van de Columbus vacuümpersen. Dit Oostenrijkse bedrijf groeide in de wereld van de vacuümpersen uit tot één van de absolute pioniers. Het bedrijf is gevestigd in Linz, waar alle onderzoek en ontwikkeling gebeuren. Voor de productie van de persen werkt Columbus samen met een vaste partner. Omdat er voortdurend volledige series worden geproduceerd, levert Columbus vaak verrassend snel.

Klaas Lecluyse, zaakvoerder van Fleetwood, is nog steeds onder de indruk van zijn Oostenrijks bedrijfsbezoek aan Columbus afgelopen februari. Hij maakt er een erezaak van om jaarlijks alle geselecteerde leveranciers waarmee hij samenwerkt, persoonlijk te bezoeken.

Klaas Lecluyse: “Op die manier zie je met eigen ogen hoe het bedrijf werkt, wat de mogelijkheden van de machines zijn én welke innovaties er voor de toekomst in de pijplijn zitten. Ik beschouw deze bezoeken als een absolute noodzaak om mijn klanten de allerbeste service te garanderen.”

Onderzoek en ontwikkeling

Columbus focust zich volledig op persinstallaties. “Deze focus maakt van hen de topspecialist. Dit bedrijf is al meerdere generaties actief en beschikt in Linz over een ongeziene infrastructuur voor onderzoek en ontwikkeling. Zo zetten ze bijzonder sterk in op flexibiliteit en moduleerbaarheid. Ik maakte ter plaatse kennis met een moduleerbare pers die over een verwarmingselement beschikt zodat ook materialen als Corian feilloos kunnen geplooid worden.”

Productie in serie

De productie zelf wordt uitbesteed aan een ISO gecertificeerd constructiebedrijf in Linz. “Deze produceert in serie, zodat Columbus op elk moment over een grote stock beschikt. Ik ken geen andere leverancier met een gelijkaardige voorraad die zo’n machine binnen de week kan leveren. Alle klanten die bij mij een pers van Columbus aankochten, zijn bijzonder tevreden. Ik raad deze persinstallaties dan ook met het grootste vertrouwen aan”, zo besluit Klaas Lecluyse.

Nog meer nieuws van Fleetwood