Blog

Vacuümheftechniek Werkplaats-ergonomie

Ergonomische optimalisatie voor beperkte bedrijfsoppervlakte

De opdracht was deze keer minder eenvoudig. Schrijnwerkerij Braem Philip was al een tijdje op zoek. Hoe ergonomisch en efficiënt een formaatzaag en CNC-machine beladen en ontladen met allerhande plaat- en deurformaten tot 2800 x 2070 mm? Niet evident op een eerder kleine bedrijfsoppervlakte van 15m x 6m en beperkte hoogte van 2,3m aan het afzuigkanaal van de CNC-machine.

Fleetwood, exclusief partner van vacuüm pionier Fezer, nam de opdracht aan. De oplossing werd gevonden in een dubbelrail van 12m lang met een brug van 5,5m. Op deze manier kan schrijnwerkerij Philip Braem voortaan al zijn plaatmateriaal van stapel naar zowel formaatzaag als naar CNC-machine brengen. Dit zonder enige menselijke inspanning. Veel succes, Philip! Dank voor het vertrouwen in Fleetwood.