Blog

Fezer Hefsystemen Vacuümheftechniek Werkplaats-ergonomie

“Flexibiliteit én snelheid in één persinstallatie”

Coysman Interieur kiest voor vacuümpers met verticaal openingssysteem Columbus

Coysman Interieur is gevestigd in Menen en focust op maatwerk voor interieuropdrachten. Onlangs investeerde het bedrijf in een vacuümpers met verticaal openingssysteem van Columbus.

Het bedrijf focust zich op high-end maatwerk in heel Vlaanderen. Het eigen werkatelier is sterk geautomatiseerd. “Onze grote kracht schuilt in de combinatie van geautomatiseerde machines met vakbekwame en gemotiveerde werkkrachten”, zo vertelt zaakvoerder Jelle Coysman.

Ronde en gebogen vormen persen

“We hebben Klaas van Fleetwood ontmoet en hem verteld over onze uitdaging om ronde en gebogen vormen kwalitatief en snel te persen. We zijn verder in gesprek gegaan en zo ging uiteindelijk de bal aan het rollen. Klaas is langs geweest in ons werkatelier. Aanvankelijk zaten we op de denkpiste van het kleinste toestel. Al snel bleek dat dit niet zou voldoen aan onze noden.”

Toen kwamen de mogelijkheden van het verticaal openingssyteem van Columbus in beeld. Jelle Coysman: “We kozen voor de pers met het grootst mogelijke drukoppervlak. Liefst 4050 x 1700mm en hoogtes tot 85mm. Door het gelijkmatig verticaal dichtgaan loop je geen risico op verschuivingen bij omvangrijke werkstukken.”

Het belang van ronde en gebogen vormen stijgt in hedendaagse interieuropdrachten. “We zien dat in steeds meer ontwerpen veel terugkomen. Vroeger moesten we werken met een mal en een contramal, waarbij je telkens manueel moest aanspannen. Dat vroeg telkens een grote tijdsinvestering en de kwaliteit was niet altijd gegarandeerd. Nu hebben we nog één mal nodig én een eenvoudige druk op de knop. Het persen gebeurt vervolgens automatisch en perfect.”

Nog meer nieuws van Fleetwood