Blog

Fezer Hefsystemen Vacuümheftechniek Werkplaats-ergonomie

“Combinatie van takelbrug met vacuümtillen biedt eindeloze mogelijkheden”

Startend interieurbedrijf OR Interiors investeert meteen in ergonomisch werken

Bij sommige startende bedrijven voel je gewoon meteen dat het goed zit. Klaas Lecluyse van Fleetwood vertelt met plezier over OR Interiors uit Overmere: “Olivier en Rob gaan als jonge ondernemers uiterst doordacht te werk. Met veel inzicht en oog voor detail selecteerden ze hun ruime bedrijfspand. Deze high-end filosofie trekken ze ook door naar de afwerking van hun interieurprojecten.”

Rolbrug

“Dit moderne en volledig uitgeruste bedrijfspand beschikt over een grote rolbrug die ze doorheen de volledige werkplaats kunnen gebruiken. Slechts weinig schrijnwerkers of interieurbedrijven beschikken over dergelijke infrastructuur”, zo vertelt Klaas. “De moderne en gloednieuwe werkmachines staan weloverwogen opgesteld.”

Vacuüm tillen

Om het tillen en verplaatsen van zware en moeilijk hanteerbare lasten nog te vergemakkelijken, investeerde het jonge ondernemersduo in de VacuBoy van Fezer. “Deze vacuümtiloplossing is niet bevestigd aan een paal”, aldus Klaas Lecluyse. “De VacuBoy haakt in op de lange ketting van de takel.  De vacuümpomp om de lasten te tillen, zit verwerkt in het toestel. De pomp – bediend met knoppen – zorgt voor de beweging, met de takelketting worden de lasten via een afstandsbediening omhoog en omlaag getild.”

Onbeperkt gewicht

Dankzij de combinatie van de lange takelketting en het vacuümtiltoestel kunnen ze eenvoudig heffen en tillen in hun volledige werkatelier. “Het te tillen gewicht is vrijwel onbeperkt. Probleemloos kan het toestel tot 350 kilogram verplaatsen. Alle materialen kunnen naar wens gedraaid worden. Het toestel heft ook feilloos poreus materiaal.”

OR Interiors 

Goudberg 10
9290 Overmere
+32 473 48 74 24

www.orinteriors.be

Nog meer nieuws van Fleetwood