Blog

R. Beck Werkplaats-ergonomie Werktafel

“Gelukkig hebben we er nu eentje voor elke medewerker in het atelier”

Waeles uit Diksmuide investeerde stapsgewijs in vijf ergonomische werktafels van R.Beck

De afgelopen jaren investeerde interieurbouwer Waeles uit Diksmuide stapsgewijs in ergonomische werktafels van R.Beck. Recent werd de vijfde ergonomische werktafel geleverd en verdween een volgende oude houten werkbank uit het werkatelier. Voor zaakvoerder Ruben Waeles was dat een bewuste keuze. “De gezondheid van onze medewerkers staat centraal, ook al vraagt dit serieuze investeringen”, vertelt hij. “Door de investeringskost spreidde ik de aankopen in de tijd. Dat de ergonomische werktafels ook toelaten om sneller en efficiënter te werken, is handig meegenomen.”

Puur maatwerk staat vermeld onder het logo van Waeles uit Diksmuide. Dit interieurbedrijf uit Diksmuide kende de afgelopen jaren een mooie groei. Stapsgewijs werd geïnvesteerd in de aanschaf van ergonomische werktafels van R.Beck ter vervanging van de oude houten werkbanken.

Inmiddels leverde Fleetwood al vijf ergonomische werktafels. De ergonomische werktafels bieden de medewerkers van Waeles heel wat voordelen. De werkstukken moeten dankzij de verstelbare werktafels veel minder manueel getild en gekanteld worden. Daarnaast werken de medewekers van Waeles op elk moment op de ideale hoogte gewerkt. Zo kan je bij de opbouw van een interieuronderdeel de hoogte van de tafel telkens verlagen, zodat er op een constante hoogte verder gemonteerd wordt. Ook de bovenkanten van interieurstukken blijven op die manier eenvoudig bereikbaar, zonder de inzet van ladders.

Fleetwoord ontmoet

Ruben Waeles: “Op een bepaald moment ben ik op een vakbeurs Klaas Lecluyse van Fleetwood ontmoet. Hij demonstreerde er de ergonomische werktafels van R.Beck. Veel tijd had hij niet nodig om me de meerwaarde te laten inzien. Uiteraard was het aanvankelijk wat wikken en wegen omdat het toch om een serieuze investering gaat. Finaal ben ik dan overstag gegaan en bestelde ik een eerste werktafel.”

Deze kon in het werkatelier meteen op heel wat enthousiasme rekenen. Ruben Waeles: “Ook de medewerkers zagen meteen de voordelen in. Toen ik een tweede tafel aankocht, kon ik niet meer terug”, lacht hij. “Niet dat om de tafels gevochten werd, maar ik kreeg toch een duidelijk signaal dat ik moest doorgaan. Iedereen wilde er eentje hebben om er permanent mee te werken. Dat valt uiteraard te begrijpen.”

Geen seconde spijt

Gezonde en gemotiveerde medewerkers zijn volgens Ruben Waeles onbetaalbaar en dragen ook bij tot een succesvolle bedrijfsvoering. “Ik heb er alleszins nog geen seconde spijt van gehad. Als we verder groeien in aantal medewerkers, sluit ik bijkomende aankopen zeker niet uit. Momenteel zitten we aan tien medewerkers, waarvan er maximum vijf tegelijkertijd in het werkatelier aan de slag zijn. Dat verklaart meteen ook ons huidige aantal van vijf ergonomische werktafels.”

Nog meer nieuws van Fleetwood