home  –  hefsystemen  –  vacuümlifter

Vacuümlifter

FEZER vacuüm-heftoestellen – moderne vacuüm-heftoestellen die u zullen overtuigen

Als toonaangevend bedrijf op het gebied van vacuümtechniek biedt FEZER zijn klanten vacuüm-heftoestellen die voor verschillende toepassingen zijn geoptimaliseerd.

Toepassingsgebieden voor vacuüm-heftoestellen
Heffen, zwenken, roteren of draaien, de toepassingsmogelijkheden van industriële vacuüm-heftoestellen van FEZER zijn vrijwel onbeperkt.

Hefapparaten worden bijvoorbeeld gebruikt bij het orderverzamelen en bij het opslaan en ophalen. Bij de handling van aluminium, staal, glas of spaanplaat helpen hefapparaten van FEZER net zo goed als bij het transport van hout, betonplaten, MDF- en OSB-platen met een vacuümhefapparaat.

Vacuümheftoestellen van de VacuBoy-serie – de universele vacuümheftoestellen

Deze FEZER vacuüm-heftoestellen zijn geschikt voor horizontaal transport, zwenken of draaien van platen met een hoge dichtheid van allerlei aard. Bovendien maken ze een behoedzame behandeling van lasten en efficiënte, ergonomische werkprocessen met maximale bedrijfszekerheid mogelijk. Zo zijn alle handbediende apparaten uitgerust met een unieke “hoofdschakelaarbewaking” – een primeur op het gebied van veiligheid.

Een van de meest succesvolle series is de VacuBoy productlijn, die in 1987 werd onderscheiden met de Beierse Staatsprijs voor uitstekende prestaties in vakmanschap. VacuBoy-vacuümheftoestellen worden gebruikt voor horizontaal transport, draaien of zwenken van platen met een hoge dichtheid. Ze zijn materiaalvriendelijk, efficiënt, ergonomisch en zeer veilig. De bewaking van de hoofdschakelaar van de handbediende vacuümheftoestellen is een nieuw veiligheidskenmerk.

De VacuGiants zijn hefapparaten voor zwaar werk. Deze hefbalken zijn echte reuzen die aan de meest extreme eisen voldoen. Ondanks hun omvang zijn ze toch zeer gebruiksvriendelijk. De VacuCoil is een vacuümheftoestel voor de behandeling van coils, ringen en rollen. Uitgerust met een keuze uit stalen, aluminium of kunststof zuigplaten, kunnen deze vacuümheftoestellen individueel worden uitgerust met tal van extra functies. De vacuümheftoestellen van de VacuWood-serie zijn geschikt voor de behandeling van alle soorten houtmaterialen. Ze kunnen desgewenst worden uitgerust met speciale zuignappen en bieden een groot aantal opties.

Voor de behandeling van poreuze materialen hebben wij vacuümheftoestellen van de VacuPoro-serie ontwikkeld. Alle beschikbare modellen worden gekenmerkt door hun intuïtieve bediening via de elektrische vacuümregeling en hun hoge mate van robuustheid.

VacuBoy (<2000 kg)
VacuBoy 90° (<1500 kg)
VacuBoy 180° (<1000 kg)

VacuGiant (<40 t)
VacuGiant 90° (<15 t)
VacuGiant 180° (<2,5 t)

VacuCoil (<10 t)
VacuCoil 90° (<5 t)

Vacuboy Mini (<500 kg)

De vacuümheffer VacuBoy Mini is geschikt voor het hanteren van dichte platen met afmetingen tot 2.000 x 1.000 mm en van vaten en containers met een gewicht tot 300 kg. Dankzij het compacte ontwerp en het lage gewicht is deze vacuümheffer bijzonder flexibel in gebruik en kinderlijk eenvoudig te bedienen. De VacuBoyMini is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met enkele zuignappen of opzetstukken met meerdere zuignappen. Bovendien kan het apparaat worden uitgerust met een snelwisselkoppeling, zodat de zuignappen en opzetstukken naar behoefte kunnen worden uitgewisseld en aangepast aan verschillende toepassingsgebieden.

 • Toevoer van CNC-bewerkingsmachines
 • Behandeling van vaten en kratten
 • Behandeling van glas en raamelementen
 • Behandeling van kleine en gegoten onderdelen

Vacuboy VARIO (<500 kg)

De vacuümheffer VacuBoy Vario is een universeel en veelzijdig hefapparaat. Hij kan worden gebruikt om lasten zowel horizontaal als verticaal te transporteren of om horizontale lasten op te zetten. Het volstaat om de zuignappen, die aan kabels hangen, dienovereenkomstig te positioneren. Het vacuümtransportapparaat is geschikt voor dichte panelen met afmetingen van 2.000 x 2.000 m en voor containers met een groot oppervlak en een gewicht tot 500 kg. Dankzij het platte ontwerp biedt deze vacuümheffer een breed scala aan toepassingsmogelijkheden:

 • Horizontale en verticale handlingstaken
 • Behandeling en montage van glas- en raamelementen
 • Behandeling van grote sandwichpanelen
 • Directe verwijdering van panelen in staande rekken

Vacuboy ACCU

De nieuw ontwikkelde vacuümheffers VacuBoy Accu werken absoluut autonoom, zonder stroomvoorziening. Ze kunnen gewoon in de kraanhaak worden gehaakt en zijn klaar voor gebruik. De stroomvoorziening wordt verzorgd door krachtige verwisselbare batterijen die tot 100 hefcycli garanderen zonder herladen. De geïntegreerde 24V vacuümpomp garandeert een toereikende vacuümvoorziening en een hoge bedrijfszekerheid. De apparaatserie heeft een breed toepassingsgebied voor horizontale handlingtaken:

 • Toevoer van CNC-laser- en waterstraalsystemen
 • Toevoer van pons-, nippel- en buigmachines
 • Picken van plaatvormige materialen
 • Transport van vaten en zware containers
 • Behandeling van glas en raamelementen
 • Transport van steen en betonplaten

Vacuboy (<2000 kg)

VacyBoy: Gestandaardiseerde heftoestellen voor de behandeling van plaatvormige materialen met dichte, vlakke of gestructureerde oppervlakken met afmetingen tot 5.000 x 2.000 mm en een gewicht tot 2.000 kg. Door het robuuste ontwerp van de vacuümheffer, de eenvoudige bediening en het hoge veiligheidsconcept zijn de vacuümheffers VacuBoy een ideale werkpartner om processen te vereenvoudigen en te rationaliseren. De vacuümheffers kunnen eenvoudig en snel worden aangepast aan verschillende werkstukafmetingen en bieden vrijwel onbeperkte toepassingsmogelijkheden:

 • Toevoer van CNC-laser- en waterstraalinstallaties
 • Belading van pons-, nippel- en buigmachines
 • Picken van plaatvormige materialen
 • Transport van vaten en zware containers
 • Behandeling van glas en raamelementen
 • Transport van steen en betonplaten

Vacuboy 90° (<1500 kg)

Met de vacuümheffer VacuBoy 90° kunnen lasten tot afmetingen van 5.000 x 2.000 mm en gewichten tot 1.500 kg gemakkelijk 90° worden gezwenkt. De bediening is zeer eenvoudig met een drukknop op de bedieningshendel. Afhankelijk van het gewicht bedragen de zwenktijden 10 – 20 s. De vacuümheffers kunnen eenvoudig en snel worden aangepast aan verschillende werkstukafmetingen en bieden vrijwel onbeperkte toepassingsmogelijkheden:

 • Laden van stationaire verwerkingsmachines
 • Behandeling van ladingen in staande magazijnen
 • Behandeling van glas en raamelementen
 • Opzetten van horizontale werkstukken
 • Verwijderen van staande lasten uit opslagplaatsen of kartonnen dozen

Vacuboy 180° (<1000 kg)

Met de vacuümheffer VacuBoy 180° kunnen lasten tot afmetingen van 5.000 x 2.000 mm en gewichten tot 1.000 kg probleemloos 180° worden gedraaid. De bediening is kinderlijk eenvoudig met een drukknop op de handgreep. Afhankelijk van het gewicht bedragen de draaitijden 15 – 30 s. De vacuümheffers kunnen eenvoudig en snel worden aangepast aan verschillende werkstukafmetingen en bieden vrijwel onbeperkte toepassingsmogelijkheden:

 • dubbelzijdige oppervlaktebewerking van werkstukken op CNC-bewerkingsmachines
 • visuele inspectie van gevoelige werkstukken aan beide zijden
 • montagehulp voor dak- en zijelementen in de automobielsector

VacuGiant (<40 t)

Handling van zware ladingen

De VacuGiants zijn de zware hefapparaten van Fezer. Door hun bijzonder stabiele constructie bieden ze de hoogste draagvermogens onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden. Deze robuuste en eenvoudig te bedienen hefinrichtingen zorgen voor efficiënte en economische werkprocessen. Met de unieke hoofdschakelaarbewaking van alle handbediende hefapparaten zet Fezer bovendien nieuwe maatstaven op het gebied van bedrijfsveiligheid.

De VacuGiant VG-heftoestellen kunnen moeiteloos lasten met een lengte van meer dan 30 m, een breedte tot 4 m en een gewicht van meer dan 40 ton verplaatsen, stapelen of oppakken. Deze vacuümheffers worden gekenmerkt door een uiterst robuuste constructie, intelligente besturingsconcepten en individuele aanpasbaarheid. Naast de basisversies zijn hefapparaten met handmatige of elektrische lengteverstelling en elektrische zwenkaandrijvingen beschikbaar voor de meest uiteenlopende taken:

 • Aluminium- en staalwalserijen
 • Inbedrijfstelling van platen in de staalindustrie
 • Productie van windturbines
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek
 • Scheepsbouw en scheepswerven
 • Vrachtwagenopbouw

VacuGiant 90° (<15 t)

Handling van zware ladingen 90°

De VacuGiants zijn de zware hefapparaten van Fezer. Door hun bijzonder stabiele constructie bieden ze de hoogste draagvermogens onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden. Deze robuuste en eenvoudig te bedienen hefinrichtingen zorgen voor efficiënte en economische werkprocessen. Met de unieke hoofdschakelaarbewaking van alle handbediende hefapparaten zet Fezer bovendien nieuwe maatstaven op het gebied van bedrijfsveiligheid.

Voor het draaien van zware panelen biedt FEZER u de zwenkbare hefapparaten van de VacuGiant 180° serie. Met hun krachtige tandwielmotoren kunnen lasten tot 2.500 kg met lengten van meer dan 15 m en breedten tot 3 m moeiteloos worden gedraaid of gezwenkt. De lasten kunnen traploos worden verplaatst en in elke positie worden gestopt. De robuuste constructie en de hoge functionaliteit maken draaitijden tot 30 s mogelijk. Dit zorgt voor een rationeel en economisch gebruik van de hefapparaten in combinatie met de hoogste veiligheidseisen in vele toepassingsgebieden:

 • Orderverzamelen in de plaatwerkgroothandel
 • Lucht- en ruimtevaarttechniek
 • Scheepsbouw en scheepswerven
 • Vrachtwagenopbouw

VacuGiant 180° (<2,5 t)

Handling van zware ladingen 180°

De VacuGiants zijn de zware hefapparaten van Fezer. Door hun bijzonder stabiele constructie bieden ze de hoogste draagvermogens onder de zwaarste bedrijfsomstandigheden. Deze robuuste en eenvoudig te bedienen hefinrichtingen zorgen voor efficiënte en economische werkprocessen. Met de unieke hoofdschakelaarbewaking van alle handbediende hefapparaten zet Fezer bovendien nieuwe maatstaven op het gebied van bedrijfsveiligheid.

Bij sommige toepassingen moeten zelfs de zwaarste lasten worden gedraaid. Dit is waar de hefinrichtingen van de VacuGiant-serie om de hoek komen kijken. Met hun robuuste constructie en grote opslagvolumes garanderen ze een geruststellende veiligheid. Technisch berusten deze hefinrichtingen op krachtige motorreductoren met rem en automatische eindpositie-uitschakeling.

 • Lucht- en ruimtevaarttechniek
 • Scheepsbouw en scheepswerven
 • Kunststofverwerking
 • Vrachtwagenopbouw

VacuCoil

Heftoestel voor zware lasten – mogelijk gemaakt door geavanceerde vacuümtechnologie: COIL

Bent u op zoek naar een hefapparaat voor extreme eisen? Welkom bij onze VacuCoil-serie: hier vindt u het juiste hefapparaat voor het hanteren van coils, slitbandringen en papierrollen. Elke hefinrichting kan naar wens worden uitgerust met een stalen, aluminium of kunststof zuigplaat. Afhankelijk van de dichtheid van de werkstukken worden krachtige vacuümgeneratoren gebruikt die ook bij lichte lekkages een veilig bedrijfsvacuüm voor de hefinrichting opbouwen. Bovendien zijn voor elk VacuCoil-heftoestel extra voorzieningen zoals individuele kamerbewaking, automatische regeling van de vereiste zuigkamers of ondergrijpers voor lange transportafstanden beschikbaar. Fezer biedt ook systeemoplossingen voor het aanbrengen van coil-zuigplaten op robots of lineaire assen. De uitwisseling van belangrijke signalen zorgt voor een hoge bedrijfs- en proceszekerheid van elk hefsysteem.

Met het hefapparaat VacuCoil biedt FEZER u een vacuümheffer voor de handling van coils, slitbandringen en papierrollen. Afhankelijk van de eisen kan de hefinrichting worden uitgerust met een stalen, aluminium of kunststof zuigplaat. Afhankelijk van de dichtheid van de verschillende werkstukken worden krachtige vacuümgeneratoren gebruikt die zelfs bij lichte lekkages een veilig bedrijfsvacuüm opbouwen. Bovendien kunnen de vacuümheffers worden uitgerust met extra voorzieningen zoals individuele kamerbewaking, automatische regeling van de vereiste zuigkamers of extra ondergrijpers voor lange transportafstanden. 

Fezer biedt ook systeemoplossingen voor het aanbrengen van spoelzuigplaten op robots of lineaire assen. De uitwisseling van belangrijke signalen zorgt voor een hoge bedrijfs- en proceszekerheid.

 • Picking coils en slit strips
 • Hefapparaat voor overdracht, opslag en ophalen
 • Gebruik in geautomatiseerde magazijnen (papierindustrie)
 • Systeemoplossingen voor robotgebruik en lineaire assen

VacuCoil 90° (<5 t)

Heftoestel voor zware lasten – mogelijk gemaakt door geavanceerde vacuümtechnologie – COIL 90°

Bent u op zoek naar een hefapparaat voor extreme eisen? Welkom bij onze VacuCoil-serie: hier vindt u het juiste hefapparaat voor het hanteren van coils, slitbandringen en papierrollen. Elke hefinrichting kan naar wens worden uitgerust met een stalen, aluminium of kunststof zuigplaat. Afhankelijk van de dichtheid van de werkstukken worden krachtige vacuümgeneratoren gebruikt die ook bij lichte lekkages een veilig bedrijfsvacuüm voor de hefinrichting opbouwen. Bovendien zijn voor elk VacuCoil-heftoestel extra voorzieningen zoals individuele kamerbewaking, automatische regeling van de vereiste zuigkamers of ondergrijpers voor lange transportafstanden beschikbaar.

Fezer biedt ook systeemoplossingen voor het aanbrengen van coil-zuigplaten op robots of lineaire assen. De uitwisseling van belangrijke signalen zorgt voor een hoge bedrijfs- en proceszekerheid van elk hefsysteem. Met het VacuCoil 90° hefapparaat kunnen coils, slitbandringen en papierrollen 90° worden gezwenkt. Dit maakt deze vacuümheffers bijzonder geschikt voor het laden van haspeldoorns of het scheiden van gesneden slitband. Afhankelijk van de eisen kan de hefinrichting worden uitgerust met een stalen, aluminium of kunststof zuigplaat. Afhankelijk van de dichtheid van de verschillende werkstukken worden krachtige vacuümgeneratoren gebruikt, die zelfs bij lichte lekkages een veilig bedrijfsvacuüm opbouwen. Bovendien kunnen de vacuümheffers worden uitgerust met extra voorzieningen zoals individuele kamerbewaking, automatische regeling van de vereiste zuigkamers of afgevlakte zuigplaten voor het rechtop houden van spleetstroken met verschillende buitendiameters. 

Fezer biedt ook systeemoplossingen voor het vastmaken van spoelzuigplaten aan robots of lineaire assen. De uitwisseling van belangrijke signalen zorgt voor een hoge bedrijfs- en proceszekerheid.

 • Picking coils en slit strips
 • Hefapparaat voor overdracht, opslag en ophalen
 • Laden van rollen op ponsmachines
 • Verwijderen van gesneden slit strips van spandoorns op rollen
 • Systeemoplossingen voor robotgebruik en lineaire assen

Vacuwood

Vacuümheftoestellen VacuWood-serie – Vacuümtechnologie voor houten balken en gelijmde balken

De vacuümheftoestellen van de VacuWood-serie zijn speciaal ontworpen voor de behandeling van planken, hout en gelamineerde balken. Zelfs hout en gelamineerde balken met een lengte van meer dan 24 m kunnen veilig en voorzichtig worden opgetild en verplaatst. Voor ruw gezaagd hout zijn speciale zuignappen beschikbaar die een 100% afdichting garanderen. De hoge bedrijfsveiligheid van FEZER vacuüm-heftoestellen is ook voor de vacuüm-heftoestellen van de VacuWood-serie vanzelfsprekend. Zo zijn deze vacuüm-heftoestellen bijvoorbeeld uitgerust met een akoestisch waarschuwingssysteem. Bovendien kunnen de VacuWood-vacuümheftoestellen worden uitgerust met waterafscheiders, zwenkbare manipulatiegrepen voor extra lang hout en een elektrische vacuümregeling. Dit betekent dat snelle en efficiënte werkprocessen vanzelfsprekend zijn bij het gebruik van de VacuWood vacuümheftoestellen.

 • Toepassingsgebieden voor VacuWood vacuüm-heftoestellen (voorbeelden)
 • Afvoer van hout na het verzagen van frames
 • Opslag en ophalen van hout
 • Aanbrengen van hout

Vacuboy Poro

VacuPoro VP, VP-90E – horizontale en zwenkbare uitvoering

Met de VacuBoy Poro serie biedt FEZER u een speciale vacuümheffer voor de behandeling van poreuze materialen. Krachtige vacuümventilatoren zorgen voor een absoluut veilig bedrijfsvacuüm. Voor de verschillende handlingstaken zijn de vacuümheffers verkrijgbaar in horizontale en zwenkbare uitvoering. In beide uitvoeringen overtuigen de apparaten door hun robuuste design en eenvoudige bediening, want de apparaten zijn standaard uitgerust met een elektrische vacuümregeling. Daarnaast biedt FEZER u ook speciale uitvoeringen in lage bouwwijze of voor lasten van meerdere tonnen.

 • Behandeling van ruwe spaanplaat, MDF, OSB en gipsplaten
 • Laden van horizontale en verticale houtbewerkingsmachines
 • Opslag, ophalen en inbedrijfstelling van houten platen

Interesse in dit product?

Contacteer ons vrijblijvend

Contact Formidable NL

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Bvb. Zaakvoerder