home  –  vacuümpersen

Vacuümpersen

PRODUCTIE VAN GELAAGDE, GEVORMDE EN VLAKKE GELIJMDE WERKSTUKKEN VAN HOUT EN HOUTACHTIGE MATERIALEN

Laag, vorm en vlak verlijmen is nog nooit zo rendabel geweest als met een vacuümpers van Columbus. Met deze innovatieve technologie kunnen in een mum van tijd hoogwaardige werkstukken worden geproduceerd. Een groot voordeel is dat er geen extra tegenplaat nodig is, aangezien deze taak door het membraan wordt overgenomen. Hierdoor kan het eigen assortiment enorm worden uitgebreid en de doelgroep worden vergroot. Bovendien neemt de contributiemarge toe door de onafhankelijkheid van externe leveranciers.

WERKSTUKKEN BEKLEDEN MET HOOGWAARDIG FINEER OF ANDERE MATERIALEN.

Het afwerken van gebogen werkstukken met hoogwaardig fineer of het bekleden ervan met diverse soorten kunststof of andere materialen opent tal van nieuwe perspectieven. Met een vacuümpers van Columbus kunnen deze toepassingen in een handomdraai worden omgezet in winstgevende middelen om bestaande en nieuwe klanten te inspireren.

GIETKUNSTSTOFFEN, THERMOPLASTEN EN COMPOSIETEN.

De mogelijkheid om talrijke soorten kunststof te verwerken, zoals Corian, Kerrock of Resysta, alsook thermoplastische materialen en composieten, biedt unieke mogelijkheden om de winst te verhogen. Het stelt de onderneming in staat geheel nieuwe klantsegmenten te bedienen en zo nieuwe markten te openen met een onuitputtelijk verkooppotentieel.

image005
DE UNIEKE PRIJS-GROOTTE-VERHOUDING

Colombus Move

Met een bruikbaar oppervlak van ruim 3 meter in de lengte en bijna 1,5 meter in de breedte biedt MOVE standaard meer bruikbaar oppervlak dan vergelijkbare standaardproducten op de markt. Dankzij de robuuste en absoluut torsiebestendige constructie krijgt u altijd de hoogste precisie tijdens het persen. Zo garandeert MOVE ook na vele uren werk absoluut compromisloze topresultaten. MOVE – Kwaliteit uit Oostenrijk voor een onverslaanbare prijs.

Mobiele vacuümpers van Columbus – Move

BELANGRIJKSTE KENMERKEN
HET REVOLUTIONAIR  OPKLAPMECHANISME

Het hoogtepunt van MOVE is het geïntegreerde opklapmechanisme. Hierdoor kan de gebruiker de vacuümtafel na gebruik in een paar eenvoudige stappen opklappen. Hierdoor kan de voetafdruk van MOVE worden teruggebracht tot 45% van het uitgeklapte oppervlak wanneer hij niet wordt gebruikt of smal genoeg moet zijn om door elke kamerdeur te kunnen worden vervoerd. Deze flexibiliteit maakt MOVE de eerste keuze voor productiebedrijven die de voordelen van een eigen vacuümpers willen genieten, zelfs wanneer de ruimte beperkt is.

DE 230 V  STROOMVOORZIENING

Om optimaal rekening te houden met de mobiliteit en flexibiliteit van MOVE, werd de vacuümpers bewust ontworpen zonder zware stroom. Hij kan worden gebruikt op elk 230 V stopcontact. Dit betekent dat hij bijna overal kan worden gebruikt. Dit garandeert dat MOVE niet gebonden is aan een vaste locatie in een fabriek, maar overal aanwezig is waar het nodig is.

HET MEMBRAAN QUICK-CHANGE SYSTEEM

Met het unieke Columbus membraan snelwisselsysteem is een membraanwissel in minder dan 10 minuten voltooid, waardoor productieprocessen worden geoptimaliseerd, productietijden worden verkort en langere stilstand tijden worden voorkomen. Het stabiele frame garandeert een vacuümdichte bevestiging van het membraan en zorgt voor de beste persresultaten en productiebetrouwbaarheid. Het systeem is compatibel met elk Columbus natuurrubber- of siliconen membraan.

DE SOEPEL LOPENDE TRANSPORTROLLEN

Dankzij de soepel lopende transportrollen is MOVE snel op de plaats van gebruik. De ergonomische bediening maakt het vervoeren en verplaatsen van de vacuümpers bijzonder eenvoudig. Zelfs wanneer het door één persoon wordt gehanteerd, garandeert dit altijd een ergonomische werkwijze, waardoor de stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt en er geen vermoeidheid optreedt.

DE STANDAARD  40M³ HOOG VERMOGEN VACUÜMPOMP

Columbus installeert standaard 40 m³ krachtige vacuümpompen om gebruikers absolute flexibiliteit en betrouwbare resultaten te garanderen. De vrijwel onderhoudsvrije, drooglopende draaischoepenpompen, met automatische uitschakeling, zijn 100% olievrij, wat zorgt voor schone en veilige productiefaciliteiten voor mens, materiaal en milieu. Een ander voordeel: door het gebruik van deze krachtige pomp is er geen vacuümvat meer nodig, waardoor het systeem slanker, efficiënter en bestendiger wordt.

HOOFDFOTO
DE INNOVATIEVE VACUÜMPERS MET MODULE SYSTEEM

Columbus Pionier

PIONEER is het eerste gepatenteerde modulaire vacuümperssysteem ter wereld. Samen met zijn gebruiker luidt hij een nieuw tijdperk in voor de moderne hout- en kunststofverwerking.

Het is ontworpen met de praktische ervaring van meer dan 40 jaar innovatief leiderschap en geperfectioneerd met het oog op toekomstige uitdagingen. Het resultaat van jarenlang ontwikkelingswerk overtuigt door de innovatieve mogelijkheden, de flexibiliteit om op elk moment op nieuwe eisen in te spelen en de hoge efficiëntie. Een machine als basis voor duurzaam succes. Het biedt productiebedrijven alles wat ze nodig hebben om in de toekomst buitengewone werkstukken te maken, klanten te inspireren met iets nieuws en de omzet te verhogen.

Het eerste gepatenteerde modulaire ontwerp ter wereld – gebaseerd op een uiterst precieze vacuümpers – maakt het tot een partner voor vele decennia en garandeert een hoge investeringszekerheid. Het ingenieuze ontwerp maakt het mogelijk alle uitbreidingsmodules achtereenvolgens en onafhankelijk van elkaar te bevestigen, zodat de verscheidenheid aan toepassingen en het productiespectrum in een handomdraai flexibel en naar eigen wens kunnen worden uitgebreid.

DE MODULES

Het gepatenteerde moduleontwerp van PIONEER biedt gebruikers de mogelijkheid om vandaag goede beslissingen te nemen voor morgen. Als u voorbereid wilt zijn op de uitdagingen van de toekomst, is flexibiliteit een essentiële factor. Dit is precies wat PIONEER in alle opzichten biedt.

De PIONEER BASIC vacuümpers en de modules VERTICAL (verticaal openingssysteem) en HEAT (hoogwaardig verwarmingssysteem) geven gebruikers toegang tot 3 zeer rendabele toepassingen van vacuümperstechnologie – van houtbewerking tot kunststofverwerking.

DE FLEXIBELE  UPGRADE

Met PIONEER kunt u klein beginnen en op elk moment flexibel upgraden. De vacuümpers biedt alles wat uw hartje begeert wanneer u hout of houtachtige materialen wilt verwerken tot uitzonderlijke werkstukken. Als u uw assortiment wilt uitbreiden met toepassingen op het gebied van kunststofverwerking, wordt PIONEER Modular uitgebreid. Alle modules kunnen later onafhankelijk worden opgewaardeerd.

GIGANTISCHE WERKOPPERVLAKTE VOOR  NIEUWE PANEELGROOTTE

PIONEER heeft een gigantische effectieve oppervlakte, die zelfs in de kleinste versie van de 3 beschikbare formaten een aanzienlijk grotere effectieve oppervlakte biedt dan gewone vacuümpersen. De effectieve oppervlakte is gebaseerd op de nieuwe Italiaanse plaatgrootte, die al overal in Italië wordt gebruikt. De robuuste constructie is bestand tegen torsie en zorgt voor absolute precisie. Met deze compromisloze resultaatkwaliteit en flexibiliteit is men de concurrentie altijd een stap voor.

DE MEMBRAAN QUICK-CHANGE SYSTEEM

Met het unieke Columbus membraan snelwisselsysteem is een membraanwissel in minder dan 10 minuten voltooid, waardoor productieprocessen worden geoptimaliseerd, productietijden worden verkort en langere stilstandtijden worden voorkomen. Het stabiele frame garandeert een vacuümdichte bevestiging van het membraan en zorgt voor de beste persresultaten en productiebetrouwbaarheid. Het systeem is compatibel met elk Columbus natuurrubber- of siliconenmembraan.

DE STANDAARD  40M³ HOGE PRESTATIES VACUÜMPOMP

Columbus installeert standaard 40 m³ krachtige vacuümpompen om gebruikers absolute flexibiliteit en betrouwbaarheid van de resultaten te garanderen. De vrijwel onderhoudsvrije, drooglopende schottenpompen, met automatische uitschakeling, zijn 100% olievrij, wat zorgt voor schone en veilige productiefaciliteiten voor mens, materiaal en milieu. Een ander voordeel is dat het gebruik van deze krachtige pomp een vacuümvat overbodig maakt, waardoor het systeem slanker, effectiever en bestendiger wordt.

DE GEÏNTEGREERDE VACUÜMZAKZAK VERBINDING

Met PIONEER zijn gebruikers niet alleen beperkt tot de grootte van de vacuümtafel wat betreft de grootte van de te verwerken werkstukken. Als een werkstuk het gigantische bruikbare oppervlak van de vacuümpers overschrijdt, kan een externe vacuümzak worden gebruikt om de situatie te verhelpen. Deze is rechtstreeks verbonden met de vacuümpers (BASIC) en garandeert de haalbaarheid voor elk project. Columbus vacuümzakken zijn verkrijgbaar in alle gewenste afmetingen.

Interesse in dit product?

Contacteer ons vrijblijvend

Contact Formidable NL

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Bvb. Zaakvoerder